Connect with us

Region

URA podržala Bečića

Građanski pokret URA na izborima će podržati predsedničkog kandidata Demokrata Aleksu Bečića, saopštio je lider URA Dritan Abazović na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsjednikom Demokratske Crne Gore.

Abazović je rekao da je bilo nesuglasica u prethodnom periodu, ali da je Bečić dao doprinos u borbi za bolju Crnu Goru i da je idealan kandidat, prenose Vijesti.

On je kazao da Bečiću želi puno uspjeha 19. marta i u drugom krugu.

“Uvjek će imati u nama prijatelja” poručio je Abazović i kazao da je cilj okupljanje građanskih snaga u Crnoj Gori. Naveo je i da je moguće povezivanje sa drugim snagama koje dijele slične vrijednosti.

“Mi želimo da pravimo osovinu. Da su se građanske snage objednile prije predsjedničkih izbora imali bi jednog kandidata i jedan krug. Ovako će se za dvije nedjelje produžiti neizvjesnost i 2. aprila će Crna Gora dobiti novog predsjednika – Aleksu Bečića”, kazao je Abazović.

Bečić je poručio da odluka GP URA da ga podrži na izborima potvrđuje da imaju najširu podršku građanskih struktura.

“Ova podrška je znak da sigurno ulazimo u drugi krug, ali i da pobjeđujemo”, kazao je Bečić.

I on priznaje da su Demokrate i GP URA početkom 2021. godine imali nesporazume.

“Nesporazume izvan granica dozovoljenog, ali to je normalno kad je u pitanju konfrontacija političkih subjekata, ali kad je u pitanju Crna Gora konfrotacija neće biti, toga filma nećete gledati”, kazao je Bečić.

Na izborima će, osim Bečića, učestvovati lideri Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

U izbornoj trci su i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.

Predsjednički izbori biće održani 19. marta.

Region

Mladić teško ranjen u Skadarliji

Osamnaestogodišnji mladić teško je ranjen rano jutros hladnim oružjem u Skadarskoj ulici u Beogradu, javio je RTS.

Hitna pomoć je poziv od policije primila u 2.25 zbog ranjavanja lica u Skadarskoj 17.

Muškarac je teško povrijeđen hladnim pružjem i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Nastavi čitati

Region

Pucnjava u Prišini, više ranjenih

Dvije osobe povrijeđene su u Prištini nakon pucnjave u centru grada, u Ulici Ćamilja Hodže, potvrđeno je iz Kosovske policije za Tanjug.

Policija je oko 20.20 dobila informaciju o pucnjavi u Ulici Ćamilja Hodže u Prištini.

“Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih se sumnja da je jedna zadobila povrede iz vatrenog oružja”, navode iz Kosovske policije.

Povrijeđeni su upućeni na bolničko liječenje.

“Policijski istražitelji, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju istražne radnje radi potpunog rasvetljavanja slučaja i tragaju za osumnjičenim licima koje je policija već identifikovala”, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

SAMO PRESTIŽ! Đukanović pozvan na krunisanje kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvan je na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

– Na poziv Njegovog kraljevskog veličanstva, ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja 2023, u ime Crne Gore prisustvovaće predsjednik Đukanović sa suprugom Lidijom – saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je, između ostalog, kandidat i na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, a drugi krug njih se održava 2. aprila.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuleno