Connect with us

Hronika

Uskoro počinje suđenje Daliboru Mandiću za ubistvo Ariela Bogdanovića: PORODICA TRAŽI DOŽIVOTNU ROBIJU

Dalibor Mandić (37), koga terete za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), izjasniće se o krivici početkom aprila, a porodica žrtve od pravosudnih institucija očekuje najstrožu kaznu za optuženog.

Neutješni majka i otac pokojnog Ariela smatraju da se svrha kažnjavanja ne bi postigla drugom kaznom, osim doživotne robije. Ističu da je optuženi bez griže savjesti detaljno isplanirao i brutalno usmrtio njihovog najmilijeg te ih zavio u crno.

– Majka je ostala bez sina jedinca koji ničim nije zaslužio da bude brutalno ubijen. Nije bio u svađi s optuženim. Povod zločina je, prema svemu sudeći, bila ljubomora, a Mandić bi sigurno da nije uhapšen naštetio još nekome – rekao je punomoćnik porodice Bogdanović, advokat Marko Mikeš.

Naglasio je da se porodica protivi bilo kakvom sporazumu o priznanju krivice, osim ako bi podrazumijevao doživotni zatvor.

– Nijedne olakšavajuće okolnosti na strani optuženog nema. On je mladića ubio na svirep način naočigled javnosti. Porodica ubijenog smatra da optuženi ne zaslužuje ni dan izvan zidina zatvora jer je opasan po okolinu – rekao je Mikeš.

Prema njegovim riječima, ubijeni Bogdanović potiče iz čestite i ugledne porodice, koju je optuženi brutalnim činom uništio.

Mikeš je istakao da porodica smatra kako pravosudni organi moraju da pošalju snažnu poruku javnosti da će se ovakve stvari najstrože kažnjavati kako niko više ne bi morao da doživi toliku bol kao oni.

Istakao je da Bogdanovići žele da vjeruju da će pravosudni organi u ovom slučaju prava oštećenih zastupati adekvatno u skladu sa zakonom i pravdom.

Prema optužnici, Mandić je Bogdanovića usmrtio na svirep ili podmukao način 2. decembra 2022. godine u Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. U optužnici stoji da je Bogdanović išao od Tržnog centra “Delta planet” prema Rebrovačkom mostu, a Mandić ga je pratio.

– Optuženi ga je sustigao u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Bogdanović je počeo da bježi, a Mandić ga je sustigao nakon što su prešli Bulevar Srpske vojske. Bogdanović je pao kod benzinske pumpe, a Mandić ga je, dok je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata te desne strane grudnog koša. Bogdanović je iskrvario nasmrt, a optuženi je pobjegao – stoji u optužnici koju je podiglo Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno