Connect with us

Svijet

UŽAS I NEVJERICA! Djevojčica (13) ubila drugaricu (12), pa pozvala njene roditelje

Ubistvo djevojčice Luiz (12), koja je nađena izbodena u šumi, zgrozilo je Njemačku, a detalji zločina koji isplivavaju svakoga dana su jezivi.
Njemački mediji prenose da je djevojčicu ubila njena najbolja prijateljica. Policija je saopštila da povrede koje su uočene na Luizinom tijelu ukazuju da je riječ o zločinu iz mržnje, a nesrećna djevojčica navodno je ubodena čak 30 puta.

Budući da dvije maloljetnice koje su priznale da su ubile djevojčicu ne podliježu krivičnoj odgovornosti, za sada nije poznato šta će dalje biti sa njima.

“Nikada nismo imali ovakav slučaj i zbog toga nemamo standardnu proceduru za to”, rekao je portparol vlasti u srijedu u Kelnu, dodajući da Lokalna kancelarija za mlade, koja je preuzela osumnjičene mora da nađe neko rješenje.

Njemački mediji prenose da je Luiz ubodena čak 30 puta.

“Ubodi nisu bili previše duboki, ali su na kraju bili fatalni po nju jer je iskrvarila nasmrt. Po svemu sudeći, glavni počinilac je bila djevojčica od 13 godina”, prenosi Fokus.

Šokantan potez osumnjičene

Dalje se navodi da su se djevojčice nakon zločina, vratile kući jedne od njih. Jednu je otac odvezao kući, a druga je pozvala Luizine roditelje i rekla da ne može da dobije Luizu na telefon i da joj se javi kada dođe kući.

Trinaestogodišnjakinja je tada već znala da je njena najbolja drugarica mrtva u šumi.

Luiza je posljednji put viđena u subotu. Nakon što nije stigla kući, roditelji su alarmirali policiju. Vatrogasci, policajci i psi tragači započeli su veliku pretragu područja, a tijelo je pronađeno u nedjelju popodne, piše Blic.

Svijet

ISPUNJENO OBEĆANJE! Njemački tenkovi stigli u Ukrajinu

Tenkovi Leopard 2, njih 18, koje je Njemačka obećala Kijevu stiglo je u Ukrajinu, rekao je danas bezbjednosni izvor potvrdivši izvještaj lista Špigel.

Njemačka je u januaru pristala da pošalje tenkove, koje smatraju najboljim u zapadnom arsenalu, prevladavši sumnje u pogledu slanja teškog naoružanja Kijevu, koji drži da je ono ključno za pobjedu nad Rusijom, ali Moskva to smatra opasnom provokacijom.

Osim 18 tenkova, u Ukrajinu su stigli 40 njemačkih borbenih vozila pješadije Marder i dva oklopna vozila za izvlačenje, rekao je izvor.

Njemačka vojska uvježbavala je ukrajinsku tenkovsku posadu i vojnike za vozila Marder nekoliko sedmica na poligonima u Minsteru i Bergenu na sjeveru Njemačke. Osim njemačkih vozila, u Ukrajinu su stigla i tri tenka Leopard koje je donirao Portugal.

Index.hr

Nastavi čitati

Svijet

IZABRAN PRVI MUSLIMANSKI LIDER ŠKOTSKE! Ko je lider SNP-a?

Novoizabrani predsjednik vladajuće Škotske nacionalne partije Humza Jusaf (37) prvi je muslimanski lider Škotske, iako je iskusan ministar pred kojim je težak zadatak ujedinjenja te partije u vezi sa ponovnim organizovanjem referenduma za nezavisnost.

Jusaf će biti prvi musliman koji vodi jednu državu u zapadnoj Evropi, prenio je Rojters.

– Mi ćemo biti generacija koja donosi nezavisnost Škotske – rekao je Jusaf u Edinburgu nakon objavljivanja rezultata.

Jusaf je rođen u Glazgovu, gdje je diplomirao političke nauke, nakon čega je radio kao pomoćnik poslanika škotskog parlamenta prije nego što je sam izabran za poslanika 2011. godine.

Jusafov otac je porijeklom iz Pakistana i došao je u Škotsku 1960-ih, dok mu je majka rođena u Keniji u porodici južnoazijskog porijekla.

On je za Nacionalne novine rekao da bi nezavisna Škotska u prvih pet godina trebalo da razmotri da li treba da se udalji od monarhije i da ima izabranog šefa države.

Jusaf je prvi put imenovan za pomoćnika ministra 2012. godine kada je bio najmlađi član i prvi pripadnik etničke manjine u škotskoj vladi. Ušao je u kabinet 2018. godine kao sekretar za pravosuđe, a u maju 2021. postao je ministar zdravlja.

Jusaf je na udaru kritike zbog stanja u sektoru zdravstva, a on je najavio da će se angažovati da povrati povjerenje biračkog tijela.

Na funkciji predsjednika SNP-a naslijedio je Nikol Sterdžen koja je podnijela ostavku u februaru.

Nastavi čitati

Svijet

TINEJDŽERKA U NEŠVILU UBILA SEDAM LJUDI! Pucala po osnovnoj školi

roj žrtava pucnjave u osnovnoj školi u Nešvilu u Tenesiju povećan je na sedam, a napadač je tinejdžerka koja je ubijena u sukobu sa policijom, rekao je portparol policije Don Aron.

Ranije je javljeno da su poginule četiri osobe, od toga troje djece.

Prema posljednjim podacima, u pucnjavi u privatnoj školi poginulo je troje djece i tri odrasle osobe.

Aron je naveo da je policija brzo reagovala i da je ubila osumnjičenu osobu, odnosno žensku osoba tinejdžerskog uzrasta.

– Ubica je bio naoružan sa dvije “jurišne puške” i pištoljem – rekao je Aron.

On je dodao da zvaničnici rade na identifikaciji svih žrtava

Nastavi čitati

Aktuleno