Connect with us

Hronika

UŽAS U BANJALUCI U automobilu pronađeno tijelo mladića

U automobilu u Karađorđevoj ulici u Banjaluci juče je pronađeno tijelo A.L. (36) iz Ugljevika, a utvrđeno je da umro prirodnom smrću.

Policijskoj upravi Banjaluke rečeno je da im je juče oko 12.40 časova, prijavljeno da je u ulici Karađorđeva u Banjaluci u putničkom vozilu pronađeno beživotno tijelo nepoznate muške osobe.

– Policijski službenici su postupili po navedenoj prijavi i izvršili uviđaj na licu mjesta, uz prisustvo dežurnog doktora mrtvozornika Službe hitne medicinske pomoći Banjaluka koji je izvršio pregled beživotnog tijela, kojom prilikom se isti nije mogao izjasniti o uzroku smrti – rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović

Tokom uviđaja nisu pronađeni identifikacioni dokumenti, kao ni drugi predmeti na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvrši obdukcija.

Obdukcija je izvršena danas, kojom prilikom je konstatovano da nema tragova koji ukazuju da je smrt nastupila kao posledica krivičnog djela. Preduzimanjem mjera i radnji na identifikaciji beživotnog tijela, utvrđeno je da se radi o A.L. iz Ugljevika, sa boravištem u Banjaluci – pojasnili je Stojanovićeva.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj.

Hronika

Kraljica džeparoša u BiH osuđena zbog krađa

Sabaheta Džindo kraljica džeparoša u BiH osuđena je na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka.

Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 evra.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

“Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti”, izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu kraljica džeparoša Sabaheta Džindo na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate.

(Srpskainfo)

Nastavi čitati

Hronika

Još jedna nesreća na pješačkom prelazu: Autobus usmrtio ženu

Prema izjavama svjedoka ovoga događaja, nju je usmrtio autobus koji je u tom trenutku s glavnog puta skretao na autobusko stajalište, a u trenutku nesreće žena se nalazila na pješačkom prelazu.

“U jednom trenutku začuo se udarac i autobus je iznenada zakočio. Dogodilo se to već kada smo došli i putnici se već spremali za izlazak iz autobusa. Tada smo vidjeli da žena nepomično leži pored desnog točka”, rekao nam je jedan od putnika.

U ovom trenutku nije poznato kako je došlo do ovog nemilog događa, a trenutno je u toku policijski uviđaj pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Kako saznajemo, autobus je u Sanski Most stigao redovnom putničkom linijom iz Slovenije.

 

Nastavi čitati

Hronika

PIJAN SJEO ZA VOLAN pa napravio DVIJE saobraćajke u Banjaluci

Vozač “kedija” B. Š. uhapšen je zbog sumnje da je pijan izazvao dvije saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom.

Očevidac jedne od nesreća ispričao je da je vozilo „mercedes“ dolazio iz pravca Venecija mosta, te da je na semaforu htjelo da skrene desno prema Ugostiteljskoj školi.
– Prilikom skretanja, na „mercedes“ je naletio „kedi“, te ga je udario u prednji lijevi branik. Nakon toga, vozač „kedija“ zaobišao je „mercedes“ i pobjegao sa mjesta nesreće – rekao je očevidac.
U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam ovu informaciju i naveli da je do nesreće došlo juče oko 23 časa na ukrštanju ulica Majke Jugovića i Bulevara Vojvode Stepe Stepanovića.

– Policiji je prijavljeno da je došlo do nesreće i da su učestvovali vozilo „mercedes“ i tada nepoznato drugo vozilo – saopšteno je iz policije, te dodaju da je ubrzo nakon ove prijave stigla još jedna.

– U ulici Mirka Kovačevića došlo je do još jedne nesreće u kojoj je učestvovalo isto vozilo „kedi“ udarilo u parkirano vozilo – saopšteno je iz policije.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Aktuleno