Connect with us

Svijet

UŽASAN EPILOG! Majka upala u kandže sekte pa ubila djecu

Lori Valou Dejbel članica “Kulta sudnjeg dana”, optužena je za ubistvo svog 7-godišnjeg sina i 17-godišnje ćerke, jer je mislila da su ‘zombiji’. Međutim, kako su prenijeli mediji, ukoliko Dejbel bude proglašena krivom, neće biti pogubljena.

Miror piše da su tužioci tražili smrtnu kaznu za Dejbel, opisujući njene zločine kao „posebno gnusne, grozne i okrutne“, kao i da je majka pokazala „potpuno zanemarivanje ljudskog života“, ali sudija Stiven Bojs presudio je da ona neće biti pogubljena ako bude osuđena.

Presuda je uslijedila nakon što je advokatski tim majke podnio žalbu za odbacivanje zahtjeva za smrtnu kaznu, rekavši da bi medijsko izvještavanje sudije o ovom slučaju moglo narušiti odluku porote.

Takođe su tvrdili da optužena ima mentalnu bolest, da je tužilaštvo počinilo višestruke prekršaje u otkrivanju, a Ajdaho, gdje se odvija suđenje, nema adekvatne hemikalije za pogubljenje zatvorenika.

Prijatelji i rođaci Lori Dejbel tvrde da je ona ubila svoju djecu jer je zajedno sa suprugom Čedom smatrala da su djeca „zombiji“ opsjednuti mračnim duhovima.

Nakon ubistva djece, Dejbel je pobegla sa svojim mužem, vođom kulta „Sudnji dan“, na Havaje, gdje je kasnije i uhapšena.

Tijela djece pronađena su zakopana na porodičnom imanju u ruralnom Ajdahu, umotana u plastiku i vezana ljepljivom trakom.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno