Connect with us

Svijet

VASPITAČICE PLAŠILE DJECU U VRTIĆU! Prijeti im zatvor!

Pet radnica u američkom obdaništu optuženo je za zlostavljanje djece nakon što je video na kojem zastrašuju malu djecu noseći masku – sličnoj onoj koja se vidi u filmskoj franšizi “Vrisak” – postao viralan.

Incident se dogodio u “Lil’ Blessings Child Care” u Hamiltonu, Misisipiju otprilike 200 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada države, Džeksona – gdje se može vidjeti nedatirani snimak radnica obdaništa koje nose masku terorišući djecu koja vrište i plaču, pa čak i paralizovanu od straha.

U jednom trenutku se može vidjeti dječak kako bježi dok radnica obdaništa s maskom na licu juri za njim vrišteći nekoliko centimetara od njegovog lica.

Nakon što su nadležni saznali šta se dogodilo u dnevnom boravku, odlučili su da preduzmu akciju.

U ponedjeljak, 17. listopada 2022., ured šerifa okruga Monroe, okružno tužiteljstvo i okružni tužilac sastali su se s roditeljima djece uključene u incident u Centru za brigu o djeci i obrazovanju “Lil’ Blessings” i obavijestili ih o mogućim krivičnim prijavama – rekao je šerif okruga Monro Kevin Kruk u izjavi povodom incidenta.

Roditelji su takođe dobili priliku da podijele informacije koje su prikupili sa istražiocima MCSO.

Najmanje jedan skup roditelja potpisao je izjave pod zakletvom o istragama za zlostavljanje djece na sudu okruga Monroe, a sudija izdao naloge za optužbe.

“Bila sam u potpunom šoku od onoga čemu sam svjedočila”, rekla je za ABC Njuz Kejtlin Džonson, majka djeteta koje pohađa Lil’ Blessings.

Njihovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Porastao mi je krvni pritisak. Slomilo mi je srce zbog mog djeteta. Ljuta sam.

“Nadam se da uživate u zatvoru i nadam se da shvatate da je to što ste uradili ozbiljno”, nastavila je Džonson. To nije šala i nema se čemu smijati.

Alisa Hejs, majka malene djevojčice u dnevnom centru, razgovarala s ABC Njuz novinarima.

“Želim da vide užas na njenom licu jer to vidim svake noći”, rekla je.

Kabinet šerifa okruga Monro imenovao je počinioce u slučaju kao Siera MekKendls, Oci-Ana Kilburn, Dženifer Njuman, Šajen Šelton i Trejsi Hatson.

MekKendls, Kilburn, Njuman i Šelton suočeni su po tri tačke optužnice za krivično djelo zlostavljanja djece zbog svoje uloge u incidentu, dok se Hatson suočava s dvije optužbe za neprijavljivanje zlostavljanja i napad na maloljetnika, oba prekršaja.

Nejasno je da li su osumnjičeni u ovom slučaju dobili pravnog zastupnika i istraga je trenutno u toku, prenosi N1.

Svijet

PISMO BOMBA stiglo na adresu španskog premijera! Pedro Sančez NA METI NAPADA

Španski premijer Pedro Sančez primio je prošle nedjelje pismo, koje je “slično” onom koje je eksplodiralo u srijedu u ukrajinskoj ambasadi u Madridu, saopštilo je u četvrtak ministarstvo unutrašnjih poslova.
Koverta koja je “sadržala pirotehnički materijal” i adresirana na Sančeza, stigla je 24. novembra i “detektovale su je i neutralisale službe bezbjednosti”, dodaje se u saopštenju.

Španske snage bezbjednosti pronašle su ranije danas i treću sumnjivu eksplozivnu napravu skrivenu u koverti pisma poslatog u satelitski centar Evropske unije koji se nalazi u vazdušnoj vojnoj bazi u Torehon de Ardosu, u blizini Madrida, saopštilo je danas špansko ministarstvo odbrane.
Ministarstvo je navelo da je, nakon skeniranja koverte, obezbjeđenje vazdušnih snaga utvrdilo da ona sadrži eksplozivni mehanizam.
Policija je saopštila da još ispituje parcelu vazdušne baze, prenosi Blic.

Satelitski centar podržava zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU prikupljanjem satelitskih informacija, podsjeća Rojters.

Dva pisma-bombe upućena su juče, jedna na adresu ukrajinske ambasade u Madridu, a druga proizvođaču oružja, Instalasa u Saragosi, na sjeveroistoku Španije, saopštila je policija.

Nastavi čitati

Svijet

OTVORENA PANDORINA KUTIJA Lavrov o bombardovanju Jugoslavije

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov držao je konferenciju za štampu o evropskoj bezbjednosti, gdje je naveo da je otvorena Pandorina kutija kada je NATO bombardovao Saveznu republiku Jugoslaviju.

Lavrov je konstatovao da Organizacija za bezbjednost i saradnju u Evropi ima mnogo problema.

On je skrenuo pažnju i da je bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo, podsjetio je Lavrov.

Istakao je i da je jasno da je NATO sproveo svoj kurs širenja namjerno, zbog čega je tu Alijansu optužio za kršenje dogovora i slanje trupa na granice sa Rusijom.

– Danas se u Lođu održava događaj koji se obično nazivao sjednica Savjeta ministara spoljnih poslova Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi. Ovo je dobra prilika da vidimo kakvu je ulogu igrala ta organizacija od momenta svog osnivanja. Danas se nagomilao ogroman broj problema na prostoru onoga što se danas zove OEBS – rekao je Lavrov.

Po njegovim riječima NATO se vratio prioritetima Hladnog rata – žele da drže Ruse van Evrope.

– NATO želi da dominira svijetom i ima ambicije u svim regionima planete. Zemlje u razvoju pokušavaju da švate šta Alijansa sprema protiv njih – rekao je Lavrov.

– Smišljeni kurs ka vještačkom širenju NATO-a, u odsustvu bilo kakvih realnih pretnji po zemlje bloka, sproveden je apsolutno namjerno – rekao je on.

„Sjećamo se kako je nastao NATO. Formula lorda Ismeja je bila da se Rusi drže podalje od Evrope, Amerikanci u Evropi, a Nijemci pod kontrolom. Ovo što se sada dešava znači da se NATO vraća onim konceptualnim prioritetima koji su bili razrađeni prije 73 godine: hoće Ruse da zadrže van Evrope, Amerikanci su porobili cijelu Evropu, i ne samo Nijemce, već cijela EU je pod njihovom kontrolom. Dakle, filozofija dominacije jednostranih prednosti nije nigdje nestala nakon završetka Hladnog rata“, rekao je Lavrov.

„Širenje NATO-a predstavljalo je prijetnju za Rusiju, pošto se Alijansa previše približila ruskim granicama“, naveo je on.

Ruski diplomata je dodao da je Brisel podržao Kijevski režim koji ima za cilj istrebljenje svega ruskog, kao i ponovno uspostavljanje nacističkog režima, kao i da OEBS postaje marginalni entitet.

Prema njegovim riječima, poljsko predsjedavanje ući će u istoriju OEBS-a kao najštetnije jer niko nije napravio takvu štetu ovoj organizaciji kao njihova vlada, prenosi „b92“.

Lavrov oćenjuje da Zapad već duže vrijeme pokušava da izvrši napad na OEBS.

– Želio bih da napomenem da takva linija, neprilična linija ponašanja OEBS-a, ima svoje objašnjenje. Koristeći aritmetičku superiornost u ovoj organizaciji, Zapad godinama pokušava da sprovede privatizaciju i, vjerovatno je ispravnije reći da oni pokušavaju da izvrše jurišnu zaplijenu OEBS-a, da potčine ovu posljednju platformu za regionalni dijalog – rekao je Lavrov.

– Postojao je i Savjet Evrope, ali Savjet Evrope je već osakaćen, bez šanse za oporavak, sada pod nišanom OEBS-a – zaključio je ministar.

On je objasnio da je OEBS stvoren da smiri odnose između Istoka i Zapada, ali je kurs dominacije Zapada to sprečio.

– Problema je bilo sve više, danas se ogroman broj problema nagomilao u onome što se danas zove OEBS. Oni imaju duboku istorijsku projekciju i ukorenjeni su u kasni sovjetski period, kraj 80-ih i 90-te, kada je broj propuštenih mogućnosti premašio sva zamisliva očekivanja najpesimističnijih analitičara – rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u pozadini otvaranja Ministarskog saveta OEBS-a u Poljskoj.

Nastavi čitati

Svijet

ALBANCI SLAVILI U LONDONU, pa izazvali BIJES javnosti! Lamborghini, Porschei, petarde i zastave (VIDEO)

Mnogi Albanci izašli su na ulice Londona u skupim automobilima kako bi proslavili dan nezavisnosti svoje zemlje.

Na video snimcima objavljenim na mrežama vide se Audiji, Range roveri i Porschei kako zaustavljaju saobraćaj oko Vestminstera, dok policajci Metropolitena pokušavaju da ih udalje.

Na brojnim snimcima mogu se vidjeti muškarci i žene kako mašu albanskim zastavama dok vire kroz prozore luksuznih automobila – uključujući ljubičasti Lamborghini Huracán, kao i Mercedes G-klase, koji koštaju oko 138.000, odnosno 185.000 evra.

Na drugim mjestima, djevojke su nosile tradicionalne haljine i plesale na ulici.

Pucale su petarde dok je duga kolona vozila neprekidno trubila u znak proslave nezavisnosti Albanije, koja se obilježava 28. novembra svake godine.

Albanija je postala nezavisna prije 110 godina.

– Policija je postala svjesna velike grupe vozila i ljudi koji se okupljaju u oblasti SE1 i SV1. Službenici su radili na tome da minimizuju poremećaje. Prijavljeno je da je jedna osoba uhapšena – naveo je portparol policije.

Blokada tog dijela Londona trajala je sat vremena.

RTS

Nastavi čitati

Aktuleno