Connect with us

Banjaluka

VIŠE NEMA KONKURENCIJU! Pavlović kupio banjalučki “Autoprevoz”

Radenko Pavlović, vlasnik preduzeća „Pavlović turs“ preuzeo je „Autoprevoz GS“, koji održava više linija na teritoriji Banjaluke.

Na ovaj način Pavlović je dodatno ojačao svoj položaj u javnom gradskom saobraćaju u kojem sada gotovo i da nema konkurenciju.

„Autoprevoz GS“ je ogranak akcionarskog društva „Autoprevoz“ koje sa gradom ima potpisan ugovor o prevozu putnika i drži neke od najfrekventnijih gradskih linija.

Direktor „Autoprevoza GS“ ostaje Dejan Mijić koji je i do sada bio na toj poziciji.

Pavlović je ovo preduzeće dobio kao garanciju da će mu biti vraćena pozajmica od 2,6 miliona maraka koju je dao „Autoprevozu“, a sa kojim je zatvoren kredit kod Nove banke.

Kompletna procedura oko preuzimanja završena je prije 15-ak dana, a prema tvrdnjama direktora „Autoprevoza“ Sladomira Đurića oni i dalje imaju mogućnost da vrate preduzeće u svoje vlasništvo ako izmire dug prema Pavloviću.

– Preduzeće smo prepisali kao garanciju za kredite koji su dospjeli, a koje je „Pavlović turs“ za nas vratio, odnosno dao nam pozajmicu iz koje smo „Novoj banci“ vratili kredit od 2,6 miliona KM. Mi smo tu firmu prepisali kao garanciju. Napravili smo ugovor kojim imamo mogućnost da do maja izmirimo dug prema Radenku Pavloviću i vratimo preduzeće ’Autoprevoz’ GS – kaže Đurić.

On kaže da Pavloviću nisu mogli ponuditi ništa drugo osim te firme s obzirom na to da je sva imovina „Autoprevoza“ pod hipotekom.

Tvrdi i da se po pitanju linija ništa neće mijenjati te da „Autoprevoz GS“ nastavlja da radi kao i ranije.

Rješenje vidi u dogovoru sa Gradom Banjaluka sa kojim se godinama spore oko zemljišta u cetru grada.

– Nadamo se da ćemo sa gradom postići dogovor i da će oni kupiti naše parcele u centru grada na kojima je njihova infrastruktura. Spremni smo na dogovor i kompromis. Sa tim novcem bismo onda vratili kredite koji opterećuju poslovanje. Od postojećeg biznisa ne možemo vraćati kredite i izmirivati tekuće obaveze – ističe Đurić.

„Pavlović turs“ danas održava značajan broj gradskih linija u Banjaluci, kao i većinu međugradskih linija između Banjaluke, Laktaša i Gradiške.

U 2021. godini su ostvarili dobit od oko 825.000 KM i zapošljavali 105 radnika.

Za CAPITAL je kratko potvrdio informaciju o kupovini i poručio da „Autoprevoz GS“ ostaje zasebno preduzeće.

– Nikakvih promjena kada su linije u pitanju neće biti – rekao je Pavlović.

CAPITAL

Banjaluka

VRIJEDNE RUČICE BANJALUČKIH MALIŠANA! Djeca iz vrtić pokupila smeće sa gradske plaže

Mališani iz banjalučkog vrtića “Anđeo” obilježili su Svjetski dna voda tako što su zajedno sa svojim vaspitačicama danas pokupili smeće sa plaže Abacija.
“Kad se male ruke slože” stihovi su jedne od najpoznatijih dječijih pjesama, a danas smo na djelu mogli vidjeti kako se mladi drugari složno, sa mnogo elana, želje i ljubavi čiste poznatu plažu pored Vrbasa.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA: Park “Mladen Stojanović” dobija tartan stazu

U parku “Mladen Stojanović” počeli su radovi na izgradnji tartan trim-staze, odnosno staze sa podlogom prilagođenom za trčanje, koja će biti na raspolaganju sportistima i rekreativcima.

Rečeno je ovo iz Gradske uprave, a kako su objasnili, nova staza će biti dužine 1,2 kilometra.

“Radimo na izgradnji nove tartan staze dužine 1,2 kilometra, a po okončanju građevinskih radova pristupiće se završnoj obradi, kada će nova staza širine 1,85 metara biti obložena tartanom, odnosno sertifikovanom elastičnom sportskom oblogom”, kazali su.

Kako dalje navode, uporedo sa ovim radovima, počela je i rekonstrukcija trotoara od parka do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra.
Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

SAOPŠTENJE IZ ATP-a “Banjaluka možda posljednji domaćin Srbija opena”

Nema Srbjia opena u ATP kalendaru za narednu godinu.
Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena.

U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen.

Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proleća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg.

Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen.

– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đorđe Đoković za Sportal.

Đoković je istakao i želju:

– Više bih i volio da naš turnir bude na tvrdoj podlozi, nego na šljaci. Iskreno bih to više volio, i da bude u nekom ljetnjem periodu kada ne moram da razmišljam o nekim stvarima. Vidjećemo šta će biti. Svi znaju na svijetu da mi tražimo licencu. U cilju nam je da Serbia open bude i sljedeće godine, apsolutno. Serbia open je jedna prelijepa tradicija koju smo započeli, jedan od top tri turnira iz serije 250, uz Dohu i neki turnir u Americi, recimo. Banjaluka je uložila jako velika sredstva da naprave kompleks koji je trenutno u izradi i taj teren koji će njima kasnije služiti kao hala za različite sportove jako puno košta.

Australijan open se sljedeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

Nastavi čitati

Aktuleno