Connect with us

Politika

VIŠKOVIĆ POZIVA CIK Istražite da li je Trivićeva dobila milione od Amerikanaca

Reklamni prostor


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da bi Centralna izborna komisija /CIK/ BiH trebala istražiti navode da je kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Jelena Trivić dobila novac za kampanju iz SAD i naglasio da bi, ako se to pokaže tačnim, i ona i PDP trebali snositi sankcije.

“Ja ne odobravam takve vrste miješanja u izborni ciklus i bez obzira ko sjedi u CIK-u mora raditi po zakonu. Ako je ta informacija tačna, a po svemu što je vidljivo i što smo mogli da dobijemo na uvid, izgleda jeste, to je dno dna i to će koštati Republiku Srpsku”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je istakao da svi oni koji daju novac ne daju ga ne zato što vole Republiku Srpsku, nego imaju svoje interese koji ne vode ka jačanju Srpske, nego je namijenjen protiv interesa Srpske, njenom slabljenju i ukidanju njenih nadležnosti.

Višković je pitao kako bi se reagovalo da su se pojavili takvi papiri i da je u pitanju SNSD ili neka druga partija iz vladajuće većine.

“Ne mogu vjerovati da je uvažena kolegica, po obrazovanju i radnom mjestu to uradila, a ako jeste to osuđujem bez obzira o kome se radi, makar to bio i Radovan Višković”, naveo je premijer Srpske, dodajući da on nije poznat po tome da voli govoriti o pojedincima, privatnim stvarima i privatnom životu.

Višković je i podsjetio da je specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar, kada je u Kongresu SAD obrazlagao svoj boravak na ovim prostorima rekao kako je sa opozicijom u Srpskoj dogovorio neke mjere i korake.

“Očito je proizvod pomenutih mjera i koraka tih 10 miliona dolara”, naglasio je Višković.

Politika

Nešić: Glas za DNS je glas da poljoprivrednici ne budu više taoci loše politike već domaćini koji mogu da žive od svog rada

Reklamni prostor


“U programu DNS poljoprivreda je razvojna šansa a ne zadnja rupa na svirali. Republika Srpska ne smije strahovati za hranu i namirnice niti ih plaćati po nenormalnim cijenama pored plodne Semberije i drugih plodnih krajeva naše zemlje” rekao je u Bijeljini kandidat za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić.

Nešić je istakao da DNS gleda na prirodne resurse kao na mogućnost a očuvanje prirodne sredine kao zavjet te da je plan DNS

“Investicija u prehrambenu industriju, u podršku malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, u organsku proizvodnju – to je plan DNS. Kada kažemo da ćemo izdvojiti 100 miliona KM za subvencionisanje pokretanja biznisa to se odnosi i na poljoprivredu, ali ne samo to. Naš program predviđa mjere pametnog razvoja, ulaganja u modernu opremu i mašine koje štede energiju i donose veće prinose, u proizvodnju namirnica sa kojima možemo biti konkurentni u regionu. Nismo mi gori od drugih, samo smo imali goru crno bijelu politiku čiji su taoci poljoprivrednici već godinama. Glas za DNS je glas da poljoprivrednici više ne budu taoci loše politike već domaćini koji žive od svog rada”, rekao je predsjednik DNS.

Nastavi čitati

Politika

SRAMAN POTEZ: Izetbegović gurao djeda sa bine (VIDEO)

Reklamni prostor


Najednom od predizbornih skupova SDA, predsjednik te stranke, Bakir Izetbegović na sraman način, gurao je djeda sa bine.
Kako se može vidjeti na snimku koji je isplivao u javnost, djed je pokušao da zagrli Izetbegovića, ali mu ovaj to nije dozvolio, gurajući ga od sebe.

@bosnaihercegovina22 #fyp #viral #trending #bakirizetbegovic #sarajevo #zenica #tuzla #bosna #bosna_i_hercegovina ♬ original sound – BiH

Nastavi čitati

Politika

Dodik najavio veto: BiH niko i ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini

Reklamni prostor


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH niko ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini.
“Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma”, rekao je Dodik komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini.

On je dodao da se za to pita Predsjedništvo i da Džaferović može da govori šta hoće.

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Dodik je ocijenio da Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te referendume, barem ne u periodu u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo, a da ne vjeruje da će to učiniti ni novi saziv.

“Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On (Džaferović) se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom”, rekao je Dodik.

Od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenim teritorijama u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među posmatračima na ovim referendumima bili su i posmatrači iz Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno