Connect with us

Društvo

Vrbanja: Vatrogasci gase požar koji se ponovo aktivirao, od zore djeluje i Helikopterski servis (VIDEO)

Published

on

Helikopterski servis Republike Srpske zajedno sa pripadnicima banjalučke Vatrogasno-spasilačke brigade od ranih jutarnjih časova gase šumski požar na Vrbanjskim brdima koji se ponovo aktivirao zbog visokih temperatura i vjetra.

Probleme vatrogascima na zemlji zadaju veoma nepristupačni tereni, ali kako oni kažu i podzemni požari koji se pojavljuju na nekoliko različitih lokacija istovremeno.

Direktor Šumskog gazdinstva, Velibor Stanić je ranije istakao da je uzrok ovog požara ljudski faktor, te da je do sada uništeno preko 50 hektara šume.

Banjalučki vatrogasci su uložili nadljudske napore u dosadašnjem gašanju požara, zbog čega je situacija na terenu stabilna.

Direktor helikopterskog servira Republike Srpske, Boban Kusturić je za Insajder istakao da je helikopter Helikopterskog servisa djelovao na ovom terenu od ranih jutarnjih časova i da je na požare izbacio preko 30 tona vode.

Zajedno sa Vatrogasno-spasilačkom brigadom Banjaluka i Helikopterskim servisom Republike Srpske, u gašenju požara učestvuju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vrbanja” i Šumskog gazdinstva Banja Luka.

Izvor: Insajder.in

Nastavi čitati

Društvo

DOBRA VIJEST Evo za koliko će narednih dana u Srpskoj pojeftiniti benzin, a koliko dizel

Published

on

By

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga po litru.

To kažu u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske, naglasivši da je unazad mjesec dana benzin u RS u prosjeku pojeftinio za oko  45, a dizel za oko 35 feninga.

–  Trenutno, cijena benzina kreće se 2,99-3,19, a dizela 3,13-3,29 KM, u zavisnosti od regije i distributera. Očekuje se da narednih dana bude nastavljen blagi pad cijena goriva u Srpskoj. Riječ je o periodu do 10 dana, nakon čega će cijene goriva u RS zavisiti od berzanskih kretanja, odnosno nabavnih cijena – kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Društvo

UDOMI LJUBAV IZ AZILA Pogledajte divne pse koji čekaju svoje vlasnike

Published

on

By

Prihvatilište za napuštene pse grada Banjaluke je smješteno na Manjači. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivaju građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu.

Sve potrebne informacije možete da dobijete na brojeve telefona: 051/244-526 i 065/690-857.

Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a akcija “Udomi ljubav” ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

Pogledajte na linku neke od pasa koji čekaju svog vlasnika.

Izvor: Blink.ba

Nastavi čitati

Društvo

NAJRADOSNIJE VIJESTI Republika Srpska bogatija za 18 beba

Published

on

By

U porodilištima Republike Srpske u posljednja 24 časa rođeno je 18 beba.

UBanjaluci je rođeno 11 beba, dok je Doboj bogatiji za tri bebe.

U Bijeljini i Gradiškoj rođene su po dvije bebe.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Aktuleno