Connect with us

Region

Vučić najavio stvaranje nove političke organizacije

Reklamni prostor


Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zvanično je najavio stvaranje nove političke organizacije, velikog državotvornog pokreta.

Vučić je naveo kako će ovaj nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije biti formiran u narednih šest mjeseci.

“Najavljujem stvaranje u narednih šest meseci velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije, i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo”, rekao je Vučić.

“Mi moramo da se izborimo za taj put normalne i pristojne Srbije. To je put koji sam krčio za široki pokret naroda, da se vidi besmisao ovih koji bi rasturili državu u jednom danu, čak i ovi drugi koji ne kriju da bi sutra priznali nezavisno Kosovo”, izjavio je Vučić.

Smatra da će novim pokretom biti napravljena pristojna Srbiju u kojoj će svi biti zaštićeni.

“To je nešto što je Srbiji potrebnije nego ikada, moramo da sačuvamo normalnost, pristojnost, stabilnost i mir u zemlji”.

Vučić je naveo i kako vjeruje da će ovaj pokret imati veliku podršku naroda, javlja Nova.rs.

Mediji u Srbiji ranije su pisali da se radi o stvaranju organizacije čiji je radni naziv “Moja Srbija”, a sa ciljem rebrendiranja Srpske napredne stranke.

Region

Roditelji morali dijete ispisati iz škole i preseliti se u drugi grad

Reklamni prostor


S.D. (14), učenika osmog razreda OŠ “Drinka Pavlović” u Beogradu, roditelji su ispisali iz ove škole i preselili iz rodnog grada zbog stravičnog vršnjačkog nasilja koje je trpio.

Kako se saznaje, S.D. je iz straha od prijetnji koje je dobijao, sada u jednom gradu u Šumadiji, dok je nasilnik N.Ž. i dalje đak iste škole. Prema trenutnim informacijama, nasilje je počelo uznemirujućim vajber porukama.

– N.Ž. ga je u porukama, između ostalog, pitao da li bi ga oralno zadovoljio za 50 evra, a onda mu je poručio “da će ga sahraniti”. Potom ga je u par navrata fizički napao, hvatajući ga za vrat. Slučaj je kulminirao 7. septembra kada je N.Ž. presreo S.D. u hodniku škole i pred gomilom djece ga svom snagom udario šakom u lice, od čega se on zateturao – priča izvor Telegrafa upućen u slučaj.

Majka je slučaj prijavila policiji i tada rekla da “direktorka škole nema sistem da riješi problem”. Kako ih, poslije razgovora sa direktorkom i pedagogom škole, niko nije kontaktirao, roditelji su ispisali dijete iz škole i preselili ga u drugi grad.

Direktorka škole Nataša Vasić otkrila je da je škola učinila sve što je bilo u njenoj moći, ali da je zakon na strani roditelja, pa tako i roditelja nasilnog dječaka.

Kako je rekla, N.Ž. je i dalje đak ove škole, ali ne dolazi na časove, niti to iko pravda.

– On je dva puta bio na disciplinskom postupku. Obavljeno je nebrojeno mnogo razgovora sa njim. Ispoštovane su sve procedure koje sistem predviđa u ovakvim slučajevima. Ali džaba sve što mi uradimo, kad se on vrati kući gdje se njegovo ponašanje toleriše i naziva prihvatljivim. Nama su bukvalno vezane ruke. Ako se njegov otac ponosi takvim ponašanjem, a zakon je na strani roditelja, šta mi kao škola još tu možemo da učinimo – pita se Vasić.

Kako kaže, slučaj je prijavila i Centru za socijalni rad i tim povodom u petak ide na sastanak.

– Ali, znate kako, pitanje je da li će se Centar prije baviti napuštenom djecom koja nemaju ni osnovne uslove za život ili jednim materijalno obezbjeđenim dječakom koji ima kompletnu porodicu – ističe ona.

Za kraj poručuje da joj je žao što je S.D. ispisan iz škole i da to nije bila njena preporuka roditeljima.

– Za 14-godišnjaka nije dobro da se odvaja od roditelja, od svoje sredine i ide u drugi grad. Za vršnjačko nasilje se mora naći sistemsko rješenje, jer su škole u ovakvim slučajevima nemoćne – zaključuje Vasić.

Kako dodaje na kraju, da bi škola ispisala đaka, on cijele godine mora da ima jedinicu iz vladanja i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, a pored toga treba da nađu i direktora druge škole koji će pristati da takvog đaka preuzme.

Nastavi čitati

Region

HRVATSKA NA NOGAMA! Hapšenja zbog lažnih kovid potvrda

Reklamni prostor


Policija Hrvatske i USKOK krenuli su jutros u veliku akciju hapšenja. Akcija se sprovodi prvenstveno na zagrebačkom području i njome je obuhvaćen veći broj osoba zbog lažnih kovid potvrda.
Meta istražilaca navodno je organizovana grupa koja je tokom pandemije izrađivala lažne Kovid-potvrde, piše Jutarnji.

U toku su pretresi njihovih kuća
Prema prvim informacijama, sumnja se da je najmanje jedna osoba iz zdravstvenog sistema zajedno sa svojim pomagačima na temelju krivotvorenih podataka organizovala izdavanje stotina lažnih kovid-potvrda zainteresiranim građanima.

Još se navodi da su im građani plaćali određene novčane iznose za krivotvorene papire, prenosi Index.

Nastavi čitati

Region

Tetka tragično nastadalog dječaka iz Zvornika: Nije istina da mu MAJKA NIJE DOŠLA NA SAHRANU. Nisu nas pustili

Reklamni prostor


Nakon sahrane devetogodišnjeg N. Ametovića iz Malog Zvornika, koji je život izgubio usljed trovanja gasom, oglasila se dječakova tetka Ljiljana Mitrović, sestra njegove majke. Ona je za Telegraf.rs negirala da majka djeteta nije došla na njegovu sahranu.

Kako kaže Ljiljana, za nesrećan slučaj saznala je od majke isti dan.

– Moj brat živi blizu njih i on je javio prvo našoj majki nakon čega je ona prenijela meni i sestri, dječakovoj majki – priča Ljiljana, tetka stradalog dječaka.

Dodaje da je obavještena da je trenutno stanje djevojčice i njenog oca Dragana dobro, ali da više nisu u kontaktu od prije nekoliko dana.

Ljiljana objašnjava porodičnu situaciju, kao i navode da njena sestra, a dječakova majka, nije prisustvovala sahrani nesrećnog dječaka.

– Moja sestra je udata u Valjevo i ima bebu. Moja sestra me je obavjestila o tragediji, počela je da jauče – priča Ljiljana.

Kako objašnjava, nakon napuštanja porodičnog doma, usljed privatnih nesuglasica, Dragan nije dozvoljavao da djeca budu u kontaktu sa majkom, a ona zbog prijetnji koje joj je upućivao nije smjela da dođe u porodični dom da vidi djecu.

Čula je, kaže Ljiljana, da je postojao kvar na na agregatu koji se nalazio u podrumu gdje je pokojni deda, tj. Draganov otac živio.

– Agregat je bio u lošem stanju, a prostorija u kojoj su boravili i spavali bila je zatvorena u potpunosti. Kroz čunak gas je prošao i izašao gore, na sprat, gdje su oni boravili. Ja sam čula da je oko 17 časova upalio agregat jer su mu dan prije isključili struju zbog neizmirenog duga, i poslije se dogodila nesreća – objašnjava Ljiljana.

U  subotu po saznanju da je dječak preminuo, kako Ljiljana priča, ubrzo su stigli u Zvornik, ali je tamo došlo do konflikta između njih i Draganove porodice.

Ona dodaje da navodi medija da njena sestra, nije bila prisutna na sahrani nisu tačni.

– Nije istina da nismo bili, ali je istina da nam je rečeno da nismo poželjni. Nisu dozvolili majki da vidi svoje dijete i da ga isprati. Verbalno su nas napali, mi smo stajali na ulici. Na putu smo čekali da dotjeraju dijete, a oni su krili od nas kada će dijete biti dotjerano – priča Ljiljana.

Ona dodaje da su odlučili da ne idu kući ni pod uslovom da cijelu noć čekaju na putu. Kada su dovezli dječaka, kako kaže, krenuli su ka vozilu pogrebne opreme, ali porodica nije u prvi mah dozvolila njenoj sestri da priđe sanduku.

– Rekla sam:”To je njegova majka, ona ga je rodila“, govorila sam da je puste da ga isprati kako dolikuje. Pustili su je da uđe u kuću, potrčala je ka djetetu i zaplakla, a njegova braća su zaprijetila da više ne dolazimo – kaže Ljiljana i dodaje da je njena sestra preživjela još jednu tragediju kada je izgubila djevojčicu u drugom braku koja je imala zdravstvenih problema.

– Ona je sahranila još jedno dijete, imala je bliznakinje, jedna beba nije preživjela iz zdravstvenih razloga – rekla je Ljiljana.

Oni su, kako kaže, došli da pomognu da se dijete sahrani kako treba i šta god je potrebno da se kupi.

Kada su se rastali njena sestra i Dragan, priča Ljiljana, zvala je centar za socijalni u Zvorniku da pomogne djeci. Tražila je, kako kaže, da djeca budu kod nje dok se ne naprave uslovi za normalan život.

– Sud još nije odredio kome će djeca pripasti, a mi ćemo se boriti da pripadnu nama – kaže Ljiljana.

Ona je za kraj razgovora rekla da je Dragan, bivši muž njene sestre, odbijao pomoć koju mu je nudio čovjek iz okoline Loznice.

Naime, Mile Luković iz Banje Koviljače, nudio je Draganu kuću koji se nalazi u dobrom stanju kako bi se sa djecom preselio i živio boljim životom, priča Ljiljana, što je on odbio.

U razgovoru sa Miletom Lukićem Ljiljana je, kako kaže, saznala da je Draganu ponuđena pomoć koju je on, iz njemu poznatih razloga, odbio.

Nastavi čitati

Aktuleno