Connect with us

Region

Vučić objavio imena ministara u novoj vladi Srbije

Predsjendik Srbije Aleksandar Vučić pročitao je nova imena u novoj vladi Srbije, prenose srpski mediji.

Nakon Vučićevog izlaganja, Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) prihvatilo je danas predlog mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić sa jednim uzdržanim glasom, saopštio je danas lider stranke Aleksandar Vučić.

Novu vladu čine:

Ana Brnabić, predsednica vlade
Miloš Vučević, ministar odbrane
Siniša Mali, ministar finansija
Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine
Rade Basta, ministar privrede
Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine
Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike
Maja Popović, ministar pravde
Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu
Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog
Bratislav Gašić, MUP
Tanja Miščević, ministar za evropske integracije
Branko Ružić, ministar prosvete
Jelena Begović, ministar za nauku
Danica Grujičić, ministar zdravlja
Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja
Darija Kisić, ministar za brigu o porodici
Husein Memić, ministar za turizam
Zoran Gajić, ministar sporta
Maja Gojković, ministar kulture
Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu
Vučić je izjavio da je ponosan na mnoge ljude iz SNS čija se imena neće naći u novoj vladi, ali da će oni nastaviti da obavljaju važne funkcije, kao što su Marko Ðurić, Zlatibor Lončar, Branislav Nedimović, Nebojša Stefanović i Jadranka Joksimović.

“Ponosan sam na mnoge ljude čija imena neću pročitati kao deo vlade, neki koji su bili u vladi a neki koji nisu bili a morali su da imaju mesto u vladi pa sam ih zamolio da sačekaju neku sledeću, neki koji nikada ne bi ni prihvatili poput Marka Ðirića, kome sam rekao idi u SAD i veliki posao nam je obavio u SAD. Trebalo je da se vrati i obavlja važna funkcije, ali rekao sam mu da ti ne objašnjavam i nije Marko napravio neki problem ili da je napravio neki probleme Zlatibor Lončar ili Nedimović. Ne biste verovali ili biste verovali Nebojša Stefanović, ne, niti će biti problema”, rekao je Vučić.

Region

OPSADNO STANJE U SPLITU Pregazio policajca, pa pobjegao, sve snage mobilizovane

Policija moli građane Splita i Solina za razumijevanje, s obzirom da provode širu blokadu saobraćajnica.

Policija je objavila koga sumnjiči za događaj u Splitu u ulici Domovinskog rata kada je sinoć u 00:50 sati teško povrijeđen 20-godišnji policijski službenik.

Riječ je o Ivanu Božiću, rođenom 1993. godine.

– U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom. Molimo građane, ukoliko uoče muškarca s fotografije, da mu ne prilaze već o tome obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko imate informacije o osobi ili saznanja gdje bi se mogao nalazati odmah nas obavijestite – poručuju iz PU SD.

Policija moli građane Splita i Solina za razumijevanje, s obzirom da provode širu blokadu saobraćajnica.

Kako „Slobodna Dalmacija“ neslužbeno saznaje, Ivan Božić je, inače, poznat policiji, bio je hapšen zbog droge i krađa.

Kako saznaje Dalmatinski portal, pripravnik i njegov mentor sinoć su bili u redovnoj kontroli saobraćaja u Ulici Domovinskog rata. Bili su kod zaustavljenog BMNJ-a kada je pripravnik primijetio kako niz ulicu neko krivudavo vozi automobil.

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom „STOP policija“ kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo, no ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusko stajalište i parkirani policijski kombi.

Traži se Golf

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja. Samo je produžio i pobjegao. Mladom policajcu polomio je šest rebara i nanio brojne druge povrede, dodaje Dalmatinski portal.

Policija danas poslijepodne provodi rigorozne kontrole na saobraćajnicama te na prilazima Splitu i Solinu, zbog čega su se povremeno stvarale gužve.

Kako javlja Dalmacija Danas, cilj intenzivne kontrole vozila – automobila, pa čak i tovarnog prostora u teretnjacima – bio je pronalazak 29-godišnjaka sa solinskog područja koji je Golfom udario 20-godišnjeg saobraćajnog policajca i pobjegao.

Policijske patrole pregledaju skoro svaki dio grada podno Marjana. Mnogi službenici ulaze u autobuse te provjeravaju građane. „Na izlazima iz grada, ali i u samom gradu je doslovno opsadno stanje“ javljaju čitatelji. Specijalni policajci su došli i u blizinu KBC-a Firule. Pretražuju područje i pokušavaju pronaći bjegunca.

Nastavi čitati

Region

STRAVIČNO! Ispred bolnice ubijena trudnica!

Ispred Ginekološke bolnice u Prištini večeras je ubijena tridesetpetogodišnja trudnica, saopštila je Kosovska policijska služba.

Iz policije navode da se ubistvo dogodilo oko 18.00 časova kada je trudnica izašla u prodavnicu u krugu bolnice da nešto kupi. Nakon što je sjela na klupu da se odmori prišao joj je muškarac koji je u nju ispalo više hitaca iz pištolja.

Policija je odmah izašla na lice mjesta i u saradnji sa državnim tužiocem započela uviđaj.

Ubijena trudnica je bila u 41. sedmici trudnoće.

Nastavi čitati

Region

SKANDAL U SRBIJI! Dječak pobijedio na takmičenju, DOBIO MEDALJU, pa mu je organizatori uzeli i DALI DRUGOM DJETETU

Vukašinu Stojkoviću, učeniku četvrtog razreda osnovne škole “Ljupče Nikolić” iz Aleksinca, jučerašnje takmičenje u plivanju održano u niškoj hali “Čair” ostaće zauvijek u ružnom sjećanju jer su mu organizatori takmičenja oduzeli zlatnu medalju samo deset minuta nakon što su mu je dodijelili, iako je bio ubjedljivo prvi u trci.
Takmičenje je organizovao Savez za školski sport grada Niša, a među plivačima je, pored Vukašina, bilo još nekoliko učenika iz Aleksinca, ali ni oni nisu dobili medalje iako su ih zaslužili plasmanom na jedno od prva tri mjesta.

Organizatori takmičenja oduzimanje medalje desetogodišnjem dječaku i nedodeljivanje medalja ostalim takmičarima iz Aleksinca pravdaju time da su medalje bile namijenjene isključivo učenicima iz Niša, jer je u pitanju bilo gradsko školsko prvenstvo, međutim, roditelji smatraju da je nedopustivo to što se na bazenu dogodilo njihovoj djeci, prenosi Nova.

Kristina Stojković, majka desetogodišnjeg Vukašina Stojkovića, kaže da je njen sin i prethodnih godina učestvovao na istom takmičenju i tad je dobijao medalje iako se i onda takmičio kao učenik škole iz Aleksinca.

– Dijete se vratilo sa bazena potreseno i postiđeno. Proglasili su ga za pobjednika, bio je na pobjedničkom postolju i dobio medalju, ali samo desetak minuta nakon toga neko od organizatora je prišao i rekao mu da mora da skine medalju i da je da dječaku koji je osvojio drugo mjesto – istakla je Stojković.

Ona je naglasila da se njen sin, kao i druga djeca iz Aleksinca, nije sam prijavio za takmičenje, već je poziv za učešće dobila škola i preko škole je bio prijavljen.

– S djecom je bila pedagog škole, a na tribinama su bili i neki roditelji koji su pokušali da reaguju kad su našem sinu oduzeli medalju, ali uzalud. Vukašinu su rekli da će svakako ići na republičko takmičenje jer je rezultatom to zaslužio, ali da medalju neće dobiti – kazala je Stojković.

Prema njenim riječima, dodatno ih je pogodilo ponašanje organizatora nakon pokušaja roditelja da isprave nepravdu prema Vukašinu jer su im poručili “da oni u Aleksincu mogu da dijele medalje kome hoće, ali da to ne mogu da rade u Nišu”.

– Niko ne želi da dijeli medalje, već da ih dobiju plivači koja su ih zaista zaslužili. Umjesto da govorimo o motivisanju djece da se što više bave sportom, mi u 21. vijeku govorimo o oduzimanju medalje – naglašava Kristina Stojković.

Ona dodaje da je srećom njen sin stabilan dječak, riješen je da nastavi da trenira plivanje uprkos tome što mu se dogodilo na “Čairu”.

Stojkovićeva podsjeća da Aleksinac nema bazen, tako da roditelji svakodnevno voze djecu na treninge u Niš.

Jovan Jovanović iz Saveza za školski sport grada Niša, s druge strane, kaže da je učenik iz Aleksinca greškom protokola dobio medalju i da je zbog toga morala da mu bude uzeta.

– Na Čairu je organizovano prvenstvo grada Niša i medalje i priznanja za pobjednike obezbjeđuje Savez za školski sport grada Niša. Djeca koja nisu iz Niša učestvovala su da bi ostvarila plasman na republičko takmičenje, ali pošto su oni bili učesnici okružnog takmičenja, a ne gradskog, za njih nije bilo medalja, jer okružno takmičenje niko ne pokriva nagradama – objašnjava on.

Prema njegovim riječima, nastavnici koji dovode djecu iz drugih mjesta na takmičenja u Niš, ne samo u plivanju već i u drugim sportovima, za praksu dodjeljivanja medalja samo pobjednicima gradskog takmičenja znaju već 20 godina i nikad niko nije pravio problem zbog toga.

On dodaje da je s učenicima iz Aleksinca ove godine došla pedagog škole, koja očigledno nije o tome bila obaviještena.

– Prethodnih godina su medalje dobijali i plivači iz Aleksinca, ali zato što smo imali višak medalja, pa da nam ne bi stajale u fioci. Ove godine to nije bio slučaj – “objašnjava” Jovanović, piše Nova.

On smatra da jeste ružno dati medalju, pa je uzeti, ali da to nije učinjeno – bez medalje bi ostalo dijete kome je po propozicijama takmičenja medalja bila namijenjena.

Nastavi čitati

Aktuleno