Connect with us

Politika

VUKOMANOVIĆ NAPALA REŽIM: Provokativnije i direktnije od svih, OVO MORATE PROČITATI

Published

on

Obezvrijedili slobodu, zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, institucije, crkvu. Obezvrijedili šta god su dotakli, a dirali su sve.

Ovo je na svom fejzbuk profilu objavila savjetnica gradonačelnika Banjaluke Tanja Vukomanović, dodajući da “sila za koju više ni jedan zakon ne važi, ruši sve pred sobom i ne mari za posljedice, uvjerena da nikada neće odgovarati.

„Ne može nam niko ništa“ bio je stvarni slogan svih kampanja režima do sada, nisu to krili. I stvarno im nije mogao niko ništa. Zataškavali su afere, kupovali glasove, institucije, medije, poslanike, odbornike…”, navodi se u objavi i dodaje:

“Кada se pola države iselilo vani, rekli su – odlaze i iz drugih država. Кada su pacijenti iskakali kroz prozore Кliničkog centra rekli su – zatvorićemo prozore. Кada su nas zaduživali toliko da će i naši unuci vraćati, rekli su – opozicija laže. Кad su nas zatvarali u koroni dok su vršili enormne pljačke rekli su – to je za vaše dobro”.

“Politika sile dovela je do toga da su amfiteatri prazni dok profesori predaju u komitetu; botovi brane zdravstveni sistem dok ljekari odlaze; budućnost omladine je besplatan alkohol, 100 КM i estrada; presuđeni kriminalci rješavaju hitne slučajeve u bolnicama; učiteljice sakupljaju glasove po školama; za javno zdravlje nam se brinu ugostitelji; vitalni nacionalni interes su nam tuđi projekti; zakone nam donose oni koji su odavno trebali biti iza rešetaka; dok vlast čine oni koji u zemlji sa preko 70.000 nezaposlenih primaju tri plate”, naglašava savjetnica gradonačelnika Banjaluka.

Događaji kojima svjedočimo samo proteklih dana pokazuju koliko se, kako stoji u objavi, režim osilio, a spremni su javno, bez srama i odgovornosti, žrtvovati i građane, što imamo priliku gledati u Banjaluci.

“Кad dođe do toga da se bez trunke srama usude reći da ne daju novi park, ne daju bolje grijanje, odbijaju smanjiti cijenu goriva, da iz zatvora postavljaju direktore, da im je falio “samo jedan papir” za nabavku kiseonika, da je sve u redu sa zidom koji je držao bager… znajte da se više ne ustručavaju ni od čega i da im stvarno ne može niko ništa. Niko, osim naroda”, zaključuje se u objavi Tanje Vukomanović.

(BN)

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković: Za dvije godine sam ispunio 100% svojih predizbornih obećanja

Published

on

By

U Banjaluci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nastavi čitati

Politika

Gradonačelnik najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Published

on

By

U Banjoj Luci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, riječ je o sugrađanima sa penzijom do 285 KM, koji će se prvi put u istoriji voziti besplatno gradskim prevozom, a u narednim danima biće objavljen poziv sa svim detaljima u vezi sa prijavom za besplatne karte za prevoz.

-Grad Banja Luka je u proteklom periodu za javni prevoz izdvojio maksimalan iznos subvencija. I u okviru novog cjenovnika, nastavljamo da subvencionišemo javni prevoz kako za penzionere, tako i za studente i srednjoškolce iz porodica sa četvoro i više djece, a od narednog mjeseca prevoz za penzionere sa najnižom penzijom biće potpuno besplatan – kazao je gradonačelnik, koji je ovom novom mjerom ispunio još jedno dato obećanje.

Kako je rekao, uloženi su maksimalni napori da teret poskupljenja, izazvanog enormnim rastom cijena goriva, građani što manje osjete.

-Zahvaljujući upravo subvencijama koje izdvajamo za prevoz, penzioneri imaju povoljniji prevoz nego što je ikada bio i imaju najpovoljnije karte u regionu. Osim toga, srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju potpuno besplatan prevoz – naveo je on.

Naime, aktuelna gradska administracija od početka je opredijeljena da Banju Luku učini ljepšim mjestom za život naših sugrađana, te da kroz različite vidove podrške stvori optimalnije uslove za sve stanovnike.

Osim besplatnog prevoza za penzionere sa najnižom penzijom, i ostali sugrađani iz ove populacije osjetiće podršku Grada koji priprema i neke nove olakšice.

Nastavi čitati

Politika

Rejting Mirka Šarovića u padu – evo šta je razlog

Published

on

By

Nedostatak energije u ključnom periodu kampanje, veliki problemi sa sastavljanjem liste i trzavice koje su nastale tokom sastavljana kompezacionih lista za NSRS i PDPS BiH uticale su na pad rejtinga lidera SDS-a Mirka Šarovića što je izazvalo nezadovoljstvo u stranci gdje sve veći broj pristalica da su postojali bolji kandidati, a najčešće pominjano ime je Milan Miličević, aktuelni načelnik Teslića.

-Mislim da je imalo uticaja, ali treba reći da je taj rejting u blagom padu već nekoliko mjeseci i zbog toga je ta nervoza i zato su svi motori upaljeni. Mislim da je zasigurno 5 do 7 posto manji od rezultata koje su objavili mediji bliski opoziciji – otkriva nam izvor iz vrha SDS-a.

Za razliku od prethodnih kampanja u najstarijom stranci u Srpskoj nedostaje euforija, a da li će pronaći rješenje za spas situacije vidjećemo u narednom periodu.

Izvor: Nacional.live

Nastavi čitati

Aktuleno