Connect with us

Banjaluka

Za vikend promocija “Manjača-mjesto susreta”

Reklamni prostor


Da bi turističko-rekreativni centar Manjača mogao da živi svih 365 dana u godinu, svoje aktivnosti nastavlja i nakon ljetne sezone, i to upravo sa promocijom koja će se održati u subotu da bi se prikazali svi turističke potencijali ove destinacije.

Tim povodom u subotu, 17. septembra na platou kod jezera Šljivo, sa početkom u 10 časova održaće se manifestacija “Manjača- mjesto susreta”.

Ova manifestacija će okupiti brojne posjetioce iz regiona a i šire.

Kako je kazao Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela u sklopu kojeg radi Turističko-rekreativni centar Manjača, ovaj događaj će pozitivno uticati na ruralni razvoj i to stavljanjem svih resursa ove planine radi razvoja turizma i privrede.

“Želja nam je da Manjača živi svih 365 dana u godini, te da se ostvari kao razvojni kapacitet našeg grada a i Republike Srpske”, ističe Ilić.

Ovo bi sve u krajnjem cilju, kako dodaje, pokrenulo privredne aktivnosti koje bi dovele do razvoja, a onda i dodatnog zapošljavanja u turizmu.

“Manifestacija počinje od 10 časova ujutro, a već od 7 se očekuje lagano okupljanje svih naših učesnika kao i gostiju”, kaže Ilić, dodavši da će imati gostiju od Slovenije do Makedonije.

“Pozivam sve građane da isprate ova događaj i da se zajedno sa nama dobro zabave”, dodaje Ilić.

Dragana Vukliš, direktorica Turističke organizacije Banjaluka ističe da kroz ovaj događaj žele da uključe što više učesnika iz zemlje i regiona.

“Raznovrsnost učesnika i gostiju će u značajnoj mjeri doprinijeti promociji i razvoju pomentuog lokaliteta”, kazala Vukliševa.

Jedan od organizatora manifestacije je i Gradska razvojna agencija, iz koje su ovom prilikom kazali da već dugo planiraju ovaj događaj.

“Prije četire godine smo svi zajedno krenuli da radimo u pravcu razvoja ovog turističkog potencijala. Trenutno smo tek na drugoj fazi, a ima ih četiri”, ističu iz Gradske razvojne agencije.

Podršku projektu je pružila i Turistička organizacija Republike Srpske.

“Za ove događaje uvijek postoji naša podrška”, kazali su oni.

Posjetioce u subotu čeka bogat repertoar, a zabavljaće ih brojni učesnici, među kojima su i lovačka udruženja, ribolovačka društva, konjički klubovi, planinski, biciklistički savez, paraglajding klub, penjački klub i brojni drugi.

Takođe će biti organizovan “Wake Park”, odnosno skijanje na vodi, a tokom trajanje čitave manifestacije biće upriličen zabavni program za sve učesnike, gdje će gosti imati priliku da uživaju u muzici naših lokalnih bendova.

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK OBARA SVE REKORDE Završen još jedan vrtić u Banjaluci, kao i nekoliko igrališta (VIDEO)

Reklamni prostor


Na radost mališana i njihovih roditelja, vrtić u Vrbanji uskoro će otvoriti vrata za smještaj 50 mališana.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao ovaj vrtić, kazao je da su svi radovi na novom vrtiću završeni, te da će ovaj objekat uskoro biti stavljen u funkciju.

-Kada je riječ o predškolskom obrazovanju, napravili smo najveći iskorak da djeca ne čekaju mjesto u vrtiću, što znači da naši mališani imaju na raspolaganju dodatne kapacitete u javnim vrtićima, a oni koji nemaju mjesta u javnom vrtiću mogu da upišu privatni i u tom slučaju Grad subvencioniše troškove boravka djece – kazao je on.

Nova politika podrške privatnim vrtićima, kako je kazao – naišla je na veliku podršku roditelja.

– Paralelno s tim otvaramo nove vrtiće, i to nedavno smo otvorili prvi vrtić u Kuljanima, a uskoro i ovaj u naselju Vrbanja. Radovi su ovdje završeni i uspješno su savladani svi izazovi koji su bili u vezi sa gradnjom kanalizacije zbog pristupnih parcela – pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je da Grad nastavlja dalje sa ulaganjima, te da se završava dječije igralište za vrtić na Petrićevcu i da se sagledavaju mogućnosti obnove vrtića u gradu u koje se decenijama nije ulagalo.

Vrijednost objekta u Vrbanji je oko 800.000 KM. Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske je učestvovao u sufinansiranju radova u iznosu od 47.500 KM.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac kazala je da se mnogo toga polaže na ravnomjeran razvoj svih naselja.

-Decetralizacija u svakom pogledu je naša politika i tako ćemo i dalje da nastavimo kako bi i se i mjesta udaljenija od grada razvijala isto kao i ona u gradu – poručila je Savić – Banjac.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović je kazala da je vrtić završen, da su prezadovljni što se otvara 31 objekat u sastavu Centra.

-Vrtić ćemo nazvati „Zvončica“ i u njemu će biti formirana jedna jaslička i vrtićka grupa. Sjajno je opremljen na radost i veselje naših najmlađih iz Vrbanje – zaključila je ona.

S obzirom na to da je objekat sagrađen u neposrednoj blizni škole u Vrbanji, što graniči sa Debeljacima, korist će imati roditelji iz oba naselja.

Nastavi čitati

Aktuleno