Connect with us

Hronika

ZAPALIO ŽENU! Stanivukoviću smanjena kazna za ubistvo vanbračne supruge

Branislav Stanivuković (45) osuđen je na 25 godina zatvora za teško ubistvo vanbračne supruge Milice Marinković (33) u julu 2020. godine.
Odluku je donio Vrhovni sud RS, nakon žalbe na prvostepenu presudu Okružnog suda Banjaluka koji ga je osudio na 30 godina zatvora. Ovo je ujedno bila i jedna od najvećih kazni izrečenih u banjalučkom sudu.

“Djelimično se uvažavaju žalbe optuženog Branislava Stanivukovića i njegovog branioca i preinačava u odluci o kazni presuda Okružnog suda u Banjaluci od 25.10.2021. godine tako što se optuženi za krivično djelo teško ubistvo, za koje je oglašen krivim tom presudom, osuđuje na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 25 godina”, potvrđeno je u Vrhovnom sudu za Mondo.ba.

Na ranijem ročištu pred Vrhovnim sudom RS, Stanivuković i njegova odbrana tražili su ukidanje prvostepene presude i da se postupak vrati na novo suđenje.

Zločin je počinjen 20. jula 2020. godine na lokalnom putu u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Prema navodima optužnice Stanivuković je zlostavljao suprugu od 2010. godine, tukao je, maltretirao i branio da priča o tome.

Ona je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila da živi s njim u vanbračnoj zajednici.

U optužnici se navodi da je 20. jula 2020. godine oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci – Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

“On je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt”, stajalo je u optužnici.

Sve se dešavalo u prisustvu Miličine kćerke iz prvog braka, koja je pokušavala da ugasi buktinju koja je zahvatila majčino tijelo. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. avgusta u UKC RS u Banjaluci.

Stanivuković je ranije osuđivan, a imao je presudu na tri godine za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, te novčanu kaznu za paljevinu kuće Miličinih roditelja.

Hronika

UŽAS U KOZARSKOJ DUBICI! U obračunu zbog imovine ranjen muškarac

Muškarac čiji su inicijali D.V. povrijeđen je danas u mjestu Kriva Rijeka na području Kozarske Dubice prilikom sukoba sa bračnim parom I.K. i B.K., koji su pucali u njega.

Do fizičkog sukoba je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni su se sukobili na lokalnom putu, a u toku obračuna I.K. i B.K. su upotrijebili pištolj, ispalili su jedan hitac u pravcu D.V., te ga pogodili u stomak, piše ATV.

Povrijeđeni muškarac je smješten u Opštu bolnicu u Prijedor. Policajci Policijske stanice Kozarska Dubica su na mjestu događaja.

Nastavi čitati

Hronika

ZADOBIO POVREDE KIČME! Banjalučanin povrijeđen u prevrtanju traktorske prikolice

Nedeljko D. iz Banjaluke teže je povrijeđen prilikom prevrtanja traktorske prikolice.

Nesreća se dogodila danas u popodnevnim časovima u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kako saznajemo Nedeljko D. zadobio je povrede kuka i kičme.

Više informacija biće poznato nakon što policija obavi uviđaj i po okončanju istrage.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

“I DA SE ZABIJEMO BOLI NAS …” Onda je uslijedio udar (VIDEO)

Dvojica maloljetnika iz Nove Gradiške doživjela su težak udes, koji je bio posljedica “divjačke vožnje”.Sve ovo su snimali, tako da se u jednom trenutku čuje poziv da preteknu kamion, a potom i “I da se zabijemo, boli nas.”

Na žalost, zabili su se u betonski stub, te je vozač, 17-godišnjak bez vozačke dozvole teže, a njegov suvozač lakše povrijeđen.

Nastavi čitati

Aktuleno