Connect with us

Banjaluka

ZAVRŠENA AKCIJA „BIRAMO NAJUREĐENIJE“: Izabrano najljepše dvorište Banjaluke

Reklamni prostor


Glasanjem Komisije okončana je 20. po redu akcija „Biramo najuređenije“, a u okviru Jesenjeg festivala cvijeća i plodova uručene su i nagrade pobjednicima.

Nagrade je u Parku „Petar Kočić“ uručio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Laskava titula vlasnika najljepšeg dvorišta u ovogodišnjoj akciji pripala je Dragani Jagodić iz naselja Kuljani.

Grad Banja Luka odlučio je da i ove godine dodijeli tri specijalne nagrade i to Milji Ćordi iz Njegoševe ulice, Račić Ljubomiru iz Rekavica, te Ćetojević Mireli iz Ulice Čarli Čaplina.

Nagradu za najljepši balkon osvojio je Aleksandar Milaković iz Knežopoljske ulice.

U kategoriji najuređenijeg prostora javnih institucija i preduzeća prvo mjesto je osvojila Tvornica obuće „Bema.

Prvo mjesto u kategoriji najuređenije zajednice etažnih vlasnika osvojili su stanari Sime Miljuša 15.

U ovoj kategoriji dodijeljene su i dvije specijalne nagrade i to za zajednice etažnih vlasnika Carice Milice 48 i Stevana Prvovenčanog 10.

Podsjećamo, pod sloganom „Uređujem svoje dvorište, uređujem svoj grad“ uspješno je okončana ovogodišnja tradicionalna akcija „Biramo najuređenije“.

Banjaluka

Drinić: Riješili smo višedecenijski problem – Slavićka će dobiti vodu

Reklamni prostor


Višedecenijski problem u mjesnoj zajednici Slavićka konačno je riješen.
Projekat vrijedan 1, 7 miliona KM.
– Više od 200 domaćinstava biće priključeno na vodovodnu mrežu.
Srećni smo kad riješimo veliki problem porodicama i učinimo im život lakšim i ljepšim. Želimo da naša sela žive, da motivišemo ljude da ih ne napuštaju i planiramo još mnogo toga dobrog da uradimo, rekao je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju u Kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić.
On je danas sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem razgovarao sa mještanima Slavićke.
-Uz zdravicu čestitih domaćina dobili smo i izraze zahvalnosti i pohvale za naš predan rad.Nastavljamo s uređenjem i novim
poslovima za naš grad, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Aktuleno