Connect with us

Banjaluka

ZLATO ZA BANJALUKU! Nagrada za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva

Grad Banjaluka je prepoznat kao jedinica lokalne samouprave koja kreira dobar ambijent za razvoj preduzetništva, poručeno je danas iz Dubrovnika, gdje je u toku Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“
Tako je Banjaluci dodijeljena zlatna nagrada i priznanje „Globallocal“ za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, u kategoriji najbolje lokalne zajednice u 2021. godini.

Predstavnici Grada su prezentovali primjer dobre prakse, a na temu „Uloga lokalnih i regionalnih zajednica te preduzetničkih institucija podrške u razvoju preduzetništva“.

Banjaluka

GRAD SUFINANSIRA TURISTIČKE MANIFESTACIJE! Prijave do petka

Do petka, 2. decembra je otvoren Javni poziv za prijave prijedloga za Kalendar turističkih manifestacija grada Banje Luke za 2023. godinu, koje će biti sufinansirane iz gradskog budžeta.

Kako je navedeno u pozivu – mogu se prijaviti privredna društva, samostalni preduzetnici i udruženja građana (u daljem tekstu: organizatori turističkih manifestacija) koji su registrovani za obavljanje turističkih, marketinških i drugih djelatnosti povezanih sa turizmom i organizacijom turističkih događaja.

Program manifestacije putem propisane dokumentacije potrebno je dostaviti u dva primjerka (jedna štampana verzija i jedna elektronska verzija na USB-u) u zatvorenoj koverti, putem protokola, u kancelariju broj 14 Gradske uprave (radnim danom od 8.00 do 15.00 časova) ili putem pošte, saopštili su iz Gradske uprave.

Javni poziv i prateću dokumentaciju možete preuzeti na linku OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Aktuleno