Connect with us

Društvo

“Znaš kad bih joj ustao, nikad!” Skandalozna scena sukoba bake i mladića u gradskom prevozu, pljušte komentari (VIDEO)

Da mladi treba da ustaju starijima u gradskom prevozu, uče nas od vrtića.

Nekome roditelji, vaspitači i učitelji usade kroz vaspitanje ovakvo ponašanje, neki ostanu otporni na postajanje starijih osoba, njihovu slabost i nemoć. Zato ne čudi što često dolazi do situacija u autobusima i tramvajima kao što je konkretno ova u videu koji vam donosimo.

Ipak, koliko god da baka ima pravo da zatraži ustupanje sjedišta jer mladić koji ga je zauzeo ima više snage i energije da odstoji vožnju, za razliku od nje koja hoda na štapu, mnoge ljude je izrevoltirao agresivan nastup dotične bake s obzirom na to da je u prevozu postojalo još slobodnih mjesta koja je mogla da zauzme.

Ona je, čini se, željela baš to jedno jer je prostorno i komonto. I da, fizički kontakt, odnosno “ćuškanje” mladića definitvo ne pravdaju njene godine.

Sve se odigralo u Rusiji, ako ćemo suditi po jeziku kojim govore baka i mladić, ali i slučajni putnik koji je pokušao da riješi sukob i problem i spriječi ozbiljniju eskalaciju.

“Znaš šta, uvijek sam da se ustane starijima i stvarno to djeca rijetko rade, ali ova baba je opasan baksuz i ne znam odakle joj pravo da ga ćuška…”, “Znaš kad bih joj ustao? Nikad, a možda ni tad. Da se razumijemo, uvijek sam ustajao jer sam tako vaspitan, ali ovako nešto da trpim? Nema šanse.”, “Pa mogla je vozača torpedirati. Tamo ima najviše mjesta za noge”, “Dobila bi jedan bekhend za taj bezobrazluk”, bili su neki od izrevoltiranih komentara.

Naravno, postojala je i druga struja tviteraša koji su pokušali da opravdaju bakin postupak i osude ponašanje mladog dečka koji nije želo da želio da ustane.

“Baba ne može da sjedne iza malog jer sjedište iza nema prostor za noge”, “Ajde što nije kod nas. Ali, u autobusu su određena mjesta, prva uglavnom i u centru, rezervisana za invalide i trudnice, za kolica. Čak i piše. Tako da postoji razlog zašto. Lakše im je da sjednu i ustanu, da priđu i slično. Ništa više nije važno, daj odmah udri po kritikovanju”, pisalo je u obdrani.

No, 100 ljudi – 100 ćudi, ali dvije stvari su sigurne: Mladi treba da ustaju starijima u gradskom prevozu, a stariji moraju da se suzdrže ishitrenih reakcija, zanovjetanja, a naročito fizičkih nasrtaja zbog toga što smatraju da zbog godina svi treba da im budu bespogovorno servilni, čak i kada nemaju pravo u svojim djelovanjima i zahtjevima, piše Žena Blic.

Društvo

HOROR! Djevojčicu iz doma za nezbrinutu djecu primoravali na prostituciju

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani T.J. (20) i F.T. (20) koji se sumnjiče da su zajedno sa M.S. (20) koji je u bjekstvu, od februara do juna ove godine, maloljetnu oštećenu tjerali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najprije u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i prijetnje.
Osumnjičenima T.J. (20), F.T. (20) i M.S. (20) se na teret stavlja krivično djelo Trgovina ljudima, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i iznio svoju odbranu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Kako Kurir nezvanično saznaje, uhapšena T. J. porodila se prije mesec dana, a otac je M. S. koji je u bjekstvu.

Izvor otkriva i da je tinejdžerka koju su podvodili stara 16 godina.

“Ona je štićenica jednog doma za nezbrinutu djecu. Pripisali su joj nepostojeće dugove koje treba da im otplati, tjerali je na prostituciju i uzimali joj sve pare, a onda joj je T. J. davala pola ili manje”, otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Nastavi čitati

Društvo

Aćić – Poslodavci FBiH protiv minimalne plate od 1.000 KM

Udruženje poslodavaca Federacije BiH apsolutno je protiv da minimalna plata u ovom entitetu bude 1.000 KM, rekao je direktor Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić.
– Mi smo juče bili u komunikaciji sa Udruženjem poslodavaca FBiH. Koliko smo mi informisani, oni su apsolutno protiv prijedloga koji je potekao iz, čini mi se, SDP-a, tako da u ovom trenutku takva solucija je apsolutno neprihvatljiva za njih – rekao je Aćić u Banjaluci.

On smatra da najniža plata treba da bude stvar obračuna i da se kreće između 50 i 60 odsto prosječne plate.

Predstavnički dom FBiH usvojio je juče u Sarajevu Nacrt zakona o minimalnoj plati u Federaciji kojim se predviđa da u narednoj godini minimalna neto plata u ovom entitetu iznosi 993 KM i uputio ga u tromjesečnu javnu raspravu.

(SRNA)

Nastavi čitati

Društvo

Migranti u Kojčinovcu kod Bijeljine (FOTO/VIDEO)

Više od desetak migranata primjećeno je jutros u Kojčinovcu kod Bijeljine.

Migraniti su se kretali iz pravca Zvornika.

Nastavi čitati

Aktuleno